4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Slovenská cibulová polévka

Název Množství a jednotka
cibule 4 ks
máslo 2 lžíce
krupice 2 lžíce
studená voda 800 ml
masox 1 kostka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova osmažíme. Zasypeme krupicí a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Do polévky rozdrobíme masox, přidáme petrželovou nať, trochu muškátového květu a dochutíme pepřem a soli. Polévku ještě 10 minut povaříme.
Do polévky můžeme ještě přidat rozkvedlané vejce.


 


RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový džem

Postup: Nejprve si nachystáme skleničky - vyvaříme skleničky i víčka, nebo to za nás... zobrazit recept

RECEPTY

Stříkané sněhové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...