3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Slovenská cibulová polévka

Název Množství a jednotka
cibule 4 ks
máslo 2 lžíce
krupice 2 lžíce
studená voda 800 ml
masox 1 kostka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova osmažíme. Zasypeme krupicí a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Do polévky rozdrobíme masox, přidáme petrželovou nať, trochu muškátového květu a dochutíme pepřem a soli. Polévku ještě 10 minut povaříme.
Do polévky můžeme ještě přidat rozkvedlané vejce.


 


RECEPTY

Salát z mortadelly

Postup: Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.Do mísy dáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Banánové chuťovky

Postup: Banán nakrájíme asi na 1 cm kroužky. Rozinky si naložíme do rumu.Banánové... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s meruňkami

Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....